LAT: Lähijakso 7 ja uudet opinnot!

Eerikkilä odottaa taas ensi viikolla eli pitää saada edellinen jakso tänne 😀 Haluan kuitenkin kirjoittaa jotain lähijaksoista koulutusta myöhemmin pohtiville. Ja toki itsellekin muistoksi. Tosiaan tässä koulutuksen edetessä en pidä tätä enää yhtään niin ”helppona” kuin alussa: onhan nämä lähijaksot aika raskaita niin fyysisesti kuin uuden oppimisenkin kannalta. Nyt on kuitenkin tullut sellainen ahaa-elämys ja ”oma juttu” ehkä vielä löytyy 😀

Ensimmäinen päivä meni elämysliikunnan parissa. Otin valinnaisaineeksi liikunta- ja ohjelmapalvelut, koska olen kiinnostunut luontoliikuttamisesta ja pienempien yritysten TYKY-päivistä. Olen tosiaan myös aktiivisesti mukana Turun Yrittäjien toiminnassa ja pienet ja pk-yritykset ovat lähellä sydäntäni. Nyt esimmäsienä päivä keksimme leikkejä ja saimme testailla niiden toimivuutta. Osa toimi ja osa ei… Liian kilpailuhenkiseksi kun homma ei saa mennä 😀 Oli hyvä huomata tämä ihan käytännössä.

Ilta oli synkkä ja myrskyinen mutta toki aantouintia oli tarjolla. Eerikkilä on ihana paikka! Suosittelenkin tätä lämpimästi sporttilomien viettoon 🙂

Yleensä meitä ei vapaa-ajalla hemmotella mutta tällä kertaa me tulevat elämysliikkuttajat olimme tulleet koululle päivää aiemmin ja seuraavana aamuna oli omaa aikaa! Nukuimme normaalia pidempään ja lähdin kämppikseni Tiian kanssa lenkille. Olin varautunut Turun jäätilanteen mukaan tavallisilla polkutossuilla, joten juoksusta ei tullut mitään, täällä polut olivat vielä umpijäässä. Nautimme sitten upeasta säästä lähimetsässä kävellen.

 

Ja sitten olikin rentoiltu jo tarpeeksi, edessä oli kahden päivän mittainen vesiliikunnan ohjaajakoulutus. Fyysisesti erittäin rankka mutta myös todella mielenkiintoinen! Perinteinen vesijumppa ei ole minun juttuni mutta vesijuoksu ja vesitreeni… Mieluusti teen näitä asiakkaideni kanssa.

 

Viimeinen päivä olikin sitten vähemmän raskas fyysisesti mutta aivot joutuivat hommiin  senkin edestä! Opettajana huikea MIka Pihlman ja aiheena liikuntavammat.

Olen ollut myös kiinnostunut anatomiasta ja liikkeestä, siksi hieman ”salaa” hainkin hierojakoulukseen. Pääsin oppisopimuksella Turun Hieronta-Akatemiaan, jossa Pihlmankin on opettajana. Nyt onkin sitten edessä tiukkaa opiskelua kohti hierojan ammattitutkintoa. Sen suoritettuani minusta tulee koulutettu hieroja. Jipii! Ja mikä parasta: tämä koulu on ihan naapurissa! Täytyy myöntää, että siinä suhteessa LATin/ Eerikkilän loppuminen on helpotus.

LAT: lähijakso 6

Olin viime jaksossa vielä toipilaana pitkän flunssan jälkeen, joten tämä jakso alkoi ylimääräisellä polkupyöräergometritestillä. Siinä mitattiin nainen heti kättelyssä 😀 Hyvin kyllä meni ja jotain on tullut oikeinkin tehtyä, koska testitulokset olivat parantuneet varsinkin kivasti! Erinomainen tuo kestävyyskunto on jo ollutkin mutta onhan sitä aina parantamisen varaa 😉

img_2917

Ja testistä pitkin jo kiiruhtaa hiihtämään! Opettajamme Jonne Eskola kertoi suksien huollosta ja sen jälkeen menimme katsomaan hiihtotekniikoita. Harjoittelimme sekä perinteistä että luisteluhiihtoa. Tarkoituksena toki se, että voimme tarvittaessa ja halutessamme mennä asiakkaidemme kanssa vaikka hiihtämään. Hiihdon jälkeen oli vuorossa muutama tunti kehonhuollon parissa ja täytyy myöntää, että en ole koskaan ollut niin väsynyt 😀 Kuvatodistetta siitä alla.

Päivä nro 2 alkoi jäähallilla luistelun, jääkiekon ja kaukalopallon parissa. Ihan ei nyt oltu meikäläisen vahvuusalueilla 😀 Selvisin sentään! Taidan viihtyä enemmän ihan ulkojäillä…

Ruokailun kautta siirryimme taas luonnonjäille eli vuorossa oli lumikenkäilyä ja maastopyöräilyä. Oppimistilanteita toki nämäkin. Itse voisin ryhtyä täysipäiväiseksi lumikenkäilyn ohjaajaksi, sen verran kivaa oli 😀 Harmi vain, kun sitä lunta ei ole ihan tarpeeksi täällä.

Loppuillasta oli vuorossa vielä sauna, avanto sekä ensimmäisiä tutkintosuorituksia. Jos tähän mennessä olin sitä mieltä, että koulu ei ole fyysisesti kovin raskas… No, perun ainakin sanani nyt 😀 Olin niin väsynyt, ettei edes enää nukuttanut!

Viimeinen lähijakson päivä olikin täyttä asiaa: Faskiaguru Mika Pihlmanin kanssa kävimme läpi ryhti- ja liikkuvuusasioita. Sain paljon lisää ideoita liikkuvuustestaamiseen, joita olenkin jo Jukka Harjun Mobility & screening -kurssin jälkeen tehnyt asiakkailleni.

Vaikka olikin kiva päästä tämän setin jälkeen kotiin lepäämään, niin täytyy myöntää, että missään en ole niin viihtynyt kuin täällä Eerikkilässä. Surettaa jo hiukan se, että tämä koulu joskus loppuukin…

LAT: lähijakso 5

Jos edellisellä jaksolla oli hieman vapaa-aikaa, niin tällä jaksolla ei sitten ollenkaan 😅 Mutta en valita: yksi mielenkiintoisimmista jaksoistamme ja itselleni todella tärkeä! Sain taas paljon työkaluja asiakkaideni auttamiseksi.

Alussa saimme entisen LATilaisen kertomaan omia tunnelmiaan opiskelusta ja työmahdollisuuksista. Viljami Kuntsi olikin jo tuttujani Instagramista, oli hauska tavata ihan livenäkin!

Tämän jälkeen vuorossa oli paritanssia, jonka opetus oli annettu opiskelukaverillemme Hannalle. Hanna Tuominen kun sattuu olevan aivan huikea tanssinopettaja 😊

Toinen päivämme alkoi vahvasti epämukavuusalueellani: ilmaisutaitoa. Hyödyllistä mutta oli kyllä haastavaa 😅 Riikka runoilijana… Huh!

Opiskelijaohjaukset jatkuivat Camillan kahvakuulatunnilla.

Kahvakuulailun jälkeen saimme taas yllättyä opettajiemme tasosta: Olli Ilander opetti meille ravitsemuksen perusteita. Saamme onneksi Ollin meille vielä myöhemminkin!

Oli ihanaa huomata, että olen ihan samoilla linjoilla ruokailujen suhteen. Rakettitiedettä syöminen ei ole ja ainakaan tavallisella kuntoilijalla/ laihduttajalla sen ei pitäisi olla liian vaikeaa. Pienin muutoksin eteenpäin 😊 Suurin muutos omaan ruokavaliooni oli kasvisten lisääminen ja lihan vähentäminen. Ei ole mitään terveysruokaa tuo liha.

Tämän jälkeen tutustuimme pallojumppaan ja harjoittelimme rentouttavaa ”hierontaa” pallolla. Hyvä vinkki superstressaantuneen asiakkaan rentouttamiseen! Illan lopuksi vielä avanto & sauna

Lopuksi tutustuimme vielä Huco Sport -profiileihin. Vaikka alkuun suhtauduimme hyvin kriittisesti kaupalliselta tuntuneeseen Huco Sportiin, taisimme kaikki ihastua siihen melkoisesti.

Olimme vastanneet siis kysymyksiin ja niiden pohjalta saimme tietoa itsestämme liikkujina sekä ”normaalitilanteessa” että stressin alla. Piti aivan täysin paikkaansa, vaikka en itse ollut niitä tiedostanutkaan! Opimme myös sen, miten erilaisia me kaikki olemmekaan. Oma tapani ei ole oikea, täytyy löytää asiakkaalle hänen tapansa liikkua 😊

Tein Hucon myös harjoitusasiakkaalleni ja saimme hyvät työkalut jatkoa varten. Testin hinta on asiakkaalle 40€ tietämillä, jatkossa varmaankin sisällytän tämän aloituspakettiin.

LAT: lähijakso 4

Liikunnan ammattitutkinto (LAT) poikkeaa muista PT-koulutuksista laajuutensa takia. Jo pääsykokeissa tätä korostettiin monta kertaa. Jos kiinnostuksen kohteena on lähinnä kuntosaliohjaukset, tämä koulu ei ehkä ole paras paikka… Olen ihan samaa mieltä!

Onneksi itse päädyin kuitenkin LATiin ja Eerikkilään, vaikka kodin vieressä (500 m päässä 😅) olisi voinut suorittaa neljässä viikonlopussa hyvän PT-koulutuksen. Eerikkilässä kuitenkin kiehtoi monipuolisuus ja erityisesti valinnaisaineena oleva elämysliikunta!

Lähijaksolla no 4 suoritimme vammaisliikunnan ohjaajaajakurssin. Kurssi oli todella opettavainen ja auttaa kohtaamaan kaikkea erilaisuutta. Saimme varmuutta erityisryhmien kanssa toimimiseen ja tutustuinme uusiin urheilulajeihinkin.

img_0563

Suoritettu!

Ja jos yleensä urheiluopistolla ei ole minkäänlaisia vapaa-ajan ongelmia äärettömän tiukan aikataulun takia, niin tällä jaksolla meillä oli pikkujoulut.

Saunomista, grillailua (bikineissä 😄) ja avantouintia! LAT 2016_2 on kyllä ihan käsittämättömän ihana porukka. Uudet ystävät on taas yksi lisäsyy lähteä opiskelemaan urheiluopistoon 😉

LAT: lähijakso 3

Kolmas lähijakso antoi jo ennemmän varmuutta PT-työskentelyyn ja pian alkaakin olla jo aika ottaa harjoistuasiakkaita! Ohjelmassa oli mm. kuntosaliohjauskurssia, perusliikemalleja ja fysiologiaa. Teimme UKK-kävelytestin ja lihaskuntotestit.

Ja viimeinen päivä meni faskiaguru Mika Pihlmanin opisssa. Niin paljon asiaa ja niin mielenkiintoista! Loistavat opettajat meillä kyllä Eerikkilässä.

Itseäni kiinnostaa erityisesti faskiat (vaikuttavat koko kehoon) ja palautuminen, hyvää tietoa sain taas. Päivittäiset faskialinjavenytykset ovatkin olleet tämän koulutuksen jälkeen käytössäni ja olen niitä ystävillenikin opettanut 🙂

 

Tunnelmia urheilugaalasta

Sain kutsun Urheilugaalaan Helsinki City Runin kautta. En ole yleensä gaaloissa viihtyvää tyyppiä mutta nyt mahdollisuus osallistua tuntui niin kiinnostavalta, että uskaltauduin mukaan. Onneksi mukana oli myös tuttuja: Marika (Run like moose), Merituuli (Juoksujalka vipattaa) & Katri (Marakatri).

Ja mukavaa meillä olikin! Tunnelma oli sopivan rento ja pukeutumista jatkossa miettiville tiedoksi,  että kaikki ”siisti vaatetus” käy! Jopa farkut mutta itse mielummin laitan juhlavampaan tilaisuuteen juhlavampaa päälle eli pikkumusta oli valintani.

(Sosiaalisen) median edustajina oltiin paikalla!

Ensin pääsimme haastattelemaan artisteja. Selvisi mm. se, että Antti Tuisku juoksee koiransa kanssa ja kuuntelee omaa musiikkiaan. Ei paha, meinaan sittenhän ”jaksaa, jaksaa” 😉 Michael Monroe ei puntteja nostele mutta pitää huolta lavakunnostaan muuten.

Artistien jälkeen pääsimme haastattelemaan urheilijoita. Sympaattinen Hannu Manninen olisi urheilulajina kymmenottelu. Leo-Pekka Tähteä taas jännitti täällä enemmän kuin kisoissa. Itse olin aika vakuuttunut, että nyt on Lepen vuosi… Ja näinhän olikin!

Itse gaala oli upea! Koskettavin hetki oli Aki Hintsan palkitseminen, hauskinta Kimi Räikkösen puhe ja Siiri Äitee Rantanen sekä Lydia Wideman-Lehtonen toki olivat ihan omaa luokkaansa.

Oli todellakin kunnia olla mukana. Päivitän  juttua myöhemmin, nyt olen iPhonen varassa reissussa.

kurkkaa myös nämä:

http://jannanaskeleet.blogspot.fi/2017/01/urheilugaalassa.html?m=1

http://hirveetamenoa.blogspot.fi/2017/01/ug20017-vuoden-urheilija.html?m=1

http://juoksujalkavipattaa.blogspot.fi/2017/01/bloggari-lainahoyhenissa-urheilugaala.html?m=1

http://www.lily.fi/blogit/marakatri/terveisia-urheilugaalasta

Kestävyysjuoksukoulutus

Aika pikaisellakin aikataululla sitä saa luennon kalenteriin sopimaan, kun tarpeeksi haluaa 😉 Kuulin aamulla Kari Sinkkosen kestävyysjuoksuluennosta ja suoraan töistä illaksi sinne! Luento oli enemmänkin ammattivalmentajille suunnattu mutta kyllähän siitä kuntoliikkujallekin paljon sopivaa asiaa löytyi.

Minusta tuskin suoranaista juoksuvalmentajaa koskaan tulee mutta juoksu on toki halukkaille hyvä lisä muulle treenille. Kävely ja sauvakävely käyvät toki terveysliikkujille myös vallan mainiosti!

(Kestävyys)juoksu ei ole rakettitiedettä mutta suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti treenaamalla toki parhaat tulokset saavuttaa 🙂